Susanne Enøe HansenSehler Keramik - vem - vad - vor?


Som keramiker är jag autodidakt.Keramikken är handgjort i porslin och raku. Där finns bara ett exemplar av varje sak, så dessa är unika.Jag heter Susanne Enøe Hansen och är dansk autodidakt keramiker

 

Jeg har valt namnet Sehler Keramik, för min keramik-verksamhet, ut ifrån mina initialer SEH och materialet jag jobbar med, nämligen LER (det danska ord för lera) - så enkelt är det.

 

Jag är fött på Vestsjælland i Danmark, och har bott där största delen av mitt liv.

 

Men i juli 2013 flyttade jag til Lidhult, ett samhälle i det vackra Smålands Sjörike, som är området kring sjön Bolmen i Småland (Ljungby, Värnamo, Hylte och Gislaved kommuner).

Det är här, jag har jobbat med keramik sedan hösten 2009 - och det är här jeg nu har samlat allt kring mig - mit hem, min make och självklart min keramik med både verkstad, galleri och butik.

 

Det är också här, i "den storslagna smålandska natur", at jag hittar störstadelen av min inspiration. - En naturlig inspiration där ofta giver direkt eller indirekt avtryk i min keramik.


Jag har alltid varit en kreativ själ, och har igennom årene jobbat med många olika uttrycksformer, ex. teckning, pappersklipp, collage, akvarell, akrylmåleri och glasblåsning.

 

När jag var ganska ung jobbade jag på bokhandel i Slagelse (Vestsjælland), och det var jag som stod för fönsterskyltningen. 

 

När jag 7 år senare blev bankanställt, genupptog jag teckning och måleri i min fritid, och jag blev part av konstnärgruppen "12 soranere". 

 

Efter 7 år på finansinstitut, olika platser på Sjælland, använde jag några år på fortbildning, bland annat bildkonst och design på tvåårig gymnasielinja efterföljd av studier ved Kunstakademiets Arkitektskole i København 1994-1997. 

 

I mit senaste jobb, 11 år som sekreterare, hade jag, utöver det administrative, också uppgifter med fotografering, redigering och layout av presentations-materialer.

 

I hösten 2009 började mit nya liv med keramikken.

 

Du hittar mer information om vem jag är under "Min raku" på min danska hemsida www.sehlerkeramik.dk.

 

Vill du veta hur jag gör? - Det hittar du också på danska under "Materiale og teknik", "Min raku" och "Mit porcelæn".

 


Besök av en designar.


En dag i juli 2016 hade jag besök av eksponeringsdesigner Ida Svensson från Oslo - det resulterade i denna fina berättelse i ord och bilder.


 

 


< föregående sida           ^ till toppen          > nästa sida


Keramiker Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult.
Altid ÖPPET efter avtal - året runt och veckan runt.
sehlerkeramik@gmail.com
+46 (0)73-507 47 29 - +45 30 24 65 01 - CVR/SE-nummer : 32 58 56 39
Keramik med naturlig inspiration!
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk